Om oss
Her finner du oss
Storgata 61 - 3320 Vestfossen
​
Du finner oss i hjertet av Vestfossen, rett ved fossen.
Vi holder til i et bygg fra 1923 som tidligere har huset både konditori/bakeri og frisørsalong.
I 2020 fikk vi nytt inngangsparti og flere sitteplasser i det lille nabohuset. I dette huset har det tidligere vært brannstasjon, Røde Kors-hus og Rådstue (med fengsel).
Velkommen til oss! ​
​
​
PARKERING
finner du flere steder i sentrum,
på jernbanestasjon og en stor plass
nedenfor Vestfossen Kunstlaboratorium.
​
Se merket med blå stjerner:
Historien
​
Vårt lille sjokoladeeventyr startet forsiktig med salg av sjokolade og kaker på en lokal matfestival. I tillegg til at vi lagde sjokolade i julegaver til venner og familie. Vi hadde begge andre jobber, men syntes det var veldig gøy å jobbe sammen - og ikke minst med sjokolade.
​
Høsten 2010 kjøpte vi en tidligere frisørsalong i Vestfossen og pusset opp i lang tid. 14. april 2011 åpnet vi Sjokolade Salongen, en liten café og sjokoladebutikk.
​
I 2015 ble Tonje med på Baker- & Konditorlandslaget og har i løpet av noen år rukket å delta i Nordisk Mesterskap to ganger, bli Norgesmester, lage Nordens beste iskake, lage jubileumskake til Dronning Sonja, lage Norges lengste pepperkaketog og mye annet gøy.
​
For et par år siden kjøpte vi den tidligere Rådstua ved siden av oss og rett før jul i 2020 åpnet vi ny del med flere sitteplasser og flott ny inngang.
Med oss i sjokoladeteamet vårt har vi alle disse supre og blide jentene: Elin, Eira, Josefine, Siri, Moa, Maren, Louise, Erle, Alva & Gabija.
​​
​
Lillesøster Tonje
​
Tonje begynte tidlig med baking og kokkelering, godt hjulpet av bestemor Ruth.
Karrieren startet som konditorlærling hos Lampeland Bakeri i Kongsberg. Rett over på skolebenken for å bli kokk, og kokkelærling på Clarion Hotel i Stavanger.
Etter endt læretid jobbet hun som kokk og dessertkokk på Bølgen & Moi i Bergen. Så var det over til Østlandet igjen, som dessertkokk på Michelinstjerne restaurantene Feinschmecker og Le Canard, souschef på Café Christiania, dessertkokk på Solsiden Restaurant og konditorsjef på Lysebu Hotell.
Tonje har i tillegg drevet eget firma som matstylist og har jobbet med flere av Norges beste matfotografer.
I perioden 2015-2018 var hun med på Baker- og Konditorlandslaget og deltatt i Nordisk Mesterskap flere ganger. I 2017 vant Tonje NM i konditorfaget, en tittel hun har hatt helt frem til 2023.
​
Storesøster Ingvill
Startet tidlig å være med pappa Trond og hjelpe til på messer og arrangement.
Hun tar seg fortsatt av booking og bestillinger i El. & Messeservice, som holder på med utleie av utstyr til messer, store arrangement og festivaler som f.eks. Øya og Stavern.
Ingvill er høyskoleutdannet innen reiseliv. Jobbet mange år i hotellbransjen (booking, resepsjon, restaurant) og noen år i reisebyrå. Store deler av sommerferiene gjennom årene er tilbrakt med jobbing på festivaler. Vi har servert mat og drikke til sulte og tørste festivalgjester i Seljord, Molde, Vinstra, Sørlandet og Oslo. På festivalen Oslo Pride i Spikersuppa hadde vi gjennom 12 år ansvar for all drikkeservering.
10 barer, 80 ansatte, 80.000 besøkende= mye moro!!