top of page

Om oss

Her finner du oss

Storgata 61 - 3320 Vestfossen

Du finner oss i hjertet av Vestfossen, rett ved fossen. 

Vi holder til i et bygg fra 1923 som tidligere har huset både konditori/bakeri og frisørsalong.
I 2020 fikk vi nytt inngangsparti og flere sitteplasser i det lille nabohuset. I dette huset har det tidligere vært brannstasjon, Røde Kors-hus og Rådstue (med fengsel).

Velkommen til oss! 

PARKERING
finner du flere steder i sentrum, 
på jernbanestasjon og en stor plass
nedenfor Vestfossen Kunstlaboratorium. 

Se merket med blå stjerner: 

parkering ss.jpg
titt ut døra.jpg

Historien

Vårt lille sjokoladeeventyr startet forsiktig med salg av sjokolade og kaker på en lokal matfestival. I tillegg til at vi lagde sjokolade i julegaver til venner og familie. Vi hadde begge andre jobber, men syntes det var veldig gøy å jobbe sammen - og ikke minst med sjokolade.

Høsten 2010 kjøpte vi en tidligere frisørsalong i Vestfossen og pusset opp i lang tid. 14. april 2011 åpnet vi Sjokolade Salongen, en liten café og sjokoladebutikk. 

I 2015 ble Tonje med på Baker- & Konditorlandslaget og har i løpet av noen år rukket å delta i Nordisk Mesterskap to ganger, bli Norgesmester, lage Nordens beste iskake, lage jubileumskake til Dronning Sonja, lage Norges lengste pepperkaketog og mye annet gøy. 

For et par år siden kjøpte vi den tidligere Rådstua ved siden av oss og rett før jul i 2020 åpnet vi ny del med flere sitteplasser og flott ny inngang.  

Med oss i sjokoladeteamet vårt har vi alle disse supre og blide jentene: Elin, Eira, Josefine, Siri, Moa, Maren, Louise og Erle.

t%2520og%2520i_edited_edited.jpg

Lillesøster Tonje

Tonje begynte tidlig med baking og kokkelering, godt hjulpet av bestemor Ruth. 

Karrieren startet som konditorlærling hos Lampeland Bakeri i Kongsberg. Rett over på skolebenken for å bli kokk, og kokkelærling på Clarion Hotel i Stavanger. 

Etter endt læretid jobbet hun som kokk og dessertkokk på Bølgen & Moi i Bergen. Så var det over til Østlandet igjen, som dessertkokk på Michelinstjerne restaurantene Feinschmecker og Le Canard, souschef på Café Christiania, dessertkokk på Solsiden Restaurant og konditor på Lysebu Hotell.
Tonje har i tillegg drevet eget firma som matstylist og har jobbet med flere av Norges beste matfotografer. 
I perioden 2015-2018 var hun med på Baker- og Konditorlandslaget og deltatt i Nordisk Mesterskap flere ganger. I 2017 vant Tonje NM i konditorfaget, en tittel hun har hatt helt frem til 2023. 

Storesøster Ingvill

 

Startet tidlig å være med pappa Trond og hjelpe til på messer og arrangement. 
Hun tar seg fortsatt av booking og bestillinger i El. & Messeservice, som holder på med utleie av utstyr til messer, store arrangement og festivaler som f.eks. Øya og Stavern.

Ingvill er høyskoleutdannet innen reiseliv. Jobbet ti år på First Hotel Ambassadeur i Drammen (resepsjonist, booking, konferansesjef, restaurantsjef) og noen år på reisebyrå.
Store deler av sommerferiene gjennom årene er tilbrakt med jobbing på festivaler. Vi har servert mat og drikke til sulte og tørste festivalgjester i blant annet Seljord, Molde, Vinstra, Sørlandet og Oslo. På festivalen Oslo Pride i Spikersuppa hadde vi gjennom 12 år ansvar for all drikkeservering.
10 barer, 80 ansatte, 77000 besøkende= mye moro!!

bottom of page