top of page

Om oss

Her finner du oss

Storgata 61 - 3320 Vestfossen

​

Du finner oss i hjertet av Vestfossen, rett ved fossen. 

Vi holder til i et bygg fra 1923 som tidligere har huset både konditori/bakeri og frisørsalong.
I 2020 fikk vi nytt inngangsparti og flere sitteplasser i det lille nabohuset. I dette huset har det tidligere vært brannstasjon, Røde Kors-hus og Rådstue (med fengsel).

Velkommen til oss! 
​

​

​

PARKERING
finner du flere steder i sentrum, 
på jernbanestasjon og en stor plass
nedenfor Vestfossen Kunstlaboratorium. 

​

Se merket med blå stjerner: 

parkering ss.jpg
titt ut døra.jpg

Historien

​

Vårt lille sjokoladeeventyr startet forsiktig med salg av sjokolade og kaker på en lokal matfestival. I tillegg til at vi lagde sjokolade i julegaver til venner og familie. Vi hadde begge andre jobber, men syntes det var veldig gøy å jobbe sammen - og ikke minst med sjokolade.

​

Høsten 2010 kjøpte vi en tidligere frisørsalong i Vestfossen og pusset opp i lang tid. 14. april 2011 åpnet vi Sjokolade Salongen, en liten café og sjokoladebutikk. 

​

I 2015 ble Tonje med på Baker- & Konditorlandslaget og har i løpet av noen år rukket å delta i Nordisk Mesterskap to ganger, bli Norgesmester, lage Nordens beste iskake, lage jubileumskake til Dronning Sonja, lage Norges lengste pepperkaketog og mye annet gøy. 

​

For et par år siden kjøpte vi den tidligere Rådstua ved siden av oss og rett før jul i 2020 åpnet vi ny del med flere sitteplasser og flott ny inngang.  

Med oss i sjokoladeteamet vårt har vi alle disse supre og blide jentene: Elin, Eira, Josefine, Siri, Moa, Maren, Louise, Erle, Alva & Gabija.

​​

​

t%2520og%2520i_edited_edited.jpg

Lillesøster Tonje
​

Tonje begynte tidlig med baking og kokkelering, godt hjulpet av bestemor Ruth. 

Karrieren startet som konditorlærling hos Lampeland Bakeri i Kongsberg. Rett over på skolebenken for å bli kokk, og kokkelærling på Clarion Hotel i Stavanger. 

Etter endt læretid jobbet hun som kokk og dessertkokk på Bølgen & Moi i Bergen. Så var det over til Østlandet igjen, som dessertkokk på Michelinstjerne restaurantene Feinschmecker og Le Canard, souschef på Café Christiania, dessertkokk på Solsiden Restaurant og konditorsjef på Lysebu Hotell.
Tonje har i tillegg drevet eget firma som matstylist og har jobbet med flere av Norges beste matfotografer. 
I perioden 2015-2018 var hun med på Baker- og Konditorlandslaget og deltatt i Nordisk Mesterskap flere ganger. I 2017 vant Tonje NM i konditorfaget, en tittel hun har hatt helt frem til 2023. 

​

Storesøster Ingvill

 

Startet tidlig å være med pappa Trond og hjelpe til på messer og arrangement. 
Hun tar seg fortsatt av booking og bestillinger i El. & Messeservice, som holder på med utleie av utstyr til messer, store arrangement og festivaler som f.eks. Øya og Stavern.

Ingvill er høyskoleutdannet innen reiseliv. Jobbet mange år i hotellbransjen (booking, resepsjon, restaurant) og noen år i reisebyrå. Store deler av sommerferiene gjennom årene er tilbrakt med jobbing på festivaler. Vi har servert mat og drikke til sulte og tørste festivalgjester i Seljord, Molde, Vinstra, Sørlandet og Oslo. På festivalen Oslo Pride i Spikersuppa hadde vi gjennom 12 år ansvar for all drikkeservering.
10 barer, 80 ansatte, 80.000 besøkende= mye moro!!

32.JPG
bottom of page