OM OSS

" Det var en gang to søstre 

som lagde sjokolade til venner og kjente. 

Vi satser sa den ene, vi prøver sa den andre, 

og nå har de et flott sjokolademakeri i lille Vestfossen"

Vårt lille sjokoladeeventyr startet forsiktig med salg av sjokolade og kaker på en lokal matfestival.
I tillegg til at vi lagde sjokolade i julegaver til venner og familie. Vi hadde begge andre jobber,
men syntes det var veldig gøy å jobbe sammen - og ikke minst med sjokolade.

Høsten 2010 kjøpte en tidligere frisørsalong i Vestfossen og pusset opp i lang tid. 

14. april 2011 åpnet vi Sjokolade Salongen, en liten café og sjokoladebutikk. 

De første årene hadde vi åpent tre dager i uka og hadde jobber ved siden av. Etterhvert åpnet vi flere dager - og i dag er vi 5 heltidsansatte og 3 ekstrahjelper.  

I 2015 ble Tonje med på Baker- & Konditorlandslaget og har i løpet av noen år rukket å delta i Nordisk Mesterskap to ganger, bli Norgesmester, servere kaker til Dronningen, lage Norges lengste pepperkaketog med mye mer. 

I tillegg til å drive Sjokolade Salongen har vi jobbet mye med servering på festivaler. Nå har vi kun en festival igjen, Oslo Pride. Vi serverer drikke til Norges hyggeligste festivalgjester i Spikersuppa fire dager i juni, noe vi har gjort de siste 12 årene. 

I 2018 kjøpte vi det tidligere Markenskontoret ved siden av oss og vi skal i løpet av 2020 utvide Salongen vår med flere sitteplasser.  

Med oss i sjokoladeteamet vårt har vi noen supre og blide jenter;
Elin, Eira, Josefine, Stine, Siri og Isabell. 

TONJE

Tonje begynte tidlig med baking og kokkelering, godt hjulpet av bestemor Ruth. 

Karrieren startet som konditorlærling hos Lampeland Bakeri i Kongsberg. Rett over på skolebenken for å bli kokk, og kokkelærling på Clarion Hotel i Stavanger. 

Etter endt læretid jobbet hun som kokk og dessertkokk på Bølgen & Moi i Bergen. Så var det over til Østlandet igjen, som dessertkokk på Michelinstjerne restaurantene Feinschmecker og Le Canard, souschef på Café Christiania og konditor på Lysebu.
Tonje har i tillegg drevet eget firma som matstylist og har jobbet med flere av Norges beste matfotografer. 
Siden 2015 har hun vært på Baker- og Konditorlandslaget og ble i 2017 Norgesmester.  

INGVILL

Begynte tidlig med å være med pappa Trond og hjelpe til på messer og arrangement. 
Hun er fortsatt med i firmaet og tar seg av booking og bestillinger. 

El. & Messeservice holder på med utleie av utstyr til messer, festivaler og andre store arrangement.

Ingvill er høyskoleutdannet innen reiseliv. Jobbet 10 år på First Hotel Ambassadeur i Drammen (resepsjonist, booking, konferansesjef, restaurantsjef) og noen år på reisebyrå.
Store deler av sommerferiene gjennom årene er tilbrakt med jobbing på festivaler.
Vi har servert mat og drikke til sulte og tørste festivalgjester i blant annet Seljord, Molde, Vinstra, Sørlandet og Oslo. 

KONTAKT OSS

 

Tlf: 95 30 21 01

post@sjokoladesalongen.com

FOLLOW US
  • Facebook Grunge
  • Instagram Grunge